
Badacsony. Egyéniség, organikusan
A Badacsonyi borvidék vulkanikus lejtőin, 14 hektárnyi, organikus szőlőtermő területről készítjük borainkat. Kiemelten, 10 hektáron foglalkozunk pinot noirral; emellett kéknyelű, vulcanus, illetve syrah szőlőfajták alkotják a Jakab Badacsony szortimentjét.
A pincében a minimális beavatkozás elvét valljuk; francia, osztrák és magyar tölgyfa hordókat, lélegző tartályokat használunk annak érdekében, hogy a borok olyanokká váljanak, amilyeneknek megálmodtuk őket.
Történet
Minden a pinot noirral kezdődött. Nincs még egy olyan szőlőfajta, amelynek ennyire sok arca lenne: úgy tud egyszerre rendkívül tartalmas és igazán nagy bor lenni, hogy közben megőrzi a lendületességét és a finom eleganciáját.
1996
Első telepítés
Helyére kerül a kéknyelű, a vulcanus, a pinot noir és a syrah ültetvény.
2008
Egy pohár bor
Az év, amikor egy pohár pinot noir kapcsán először merül fel a saját bor készítésének a gondolata.

2018
Első borok
Ebből az évből már Jakab Badacsony névvel készülnek a borok.
2022
Minden a helyére kerül
Elkészül a nemesgulácsi feldolgozó, amelyben nemcsak pince kapott helyet, hanem a kóstolótér is.
Borok
Föld
Talaj, kőzet, mikroklíma, szőlő
Telepítéseink három település közvetlen közelében találhatóak: Badacsony, Badacsonylábdihegy és Kővágóörs mellett is vannak ültetvényeink. A három különböző terület nemcsak a szőlőfajták vonatkozásában más: három különböző talajtípust, és mikroklímát is jelent, amelyek mind máshogyan tükröződnek vissza a borainkban.
Borászat
A borászatunknak otthont adó épület Nemesgulácson található. Egyelőre csak előre bejelentkezett, szakmai kóstolók megtartását vállaljuk; a közeljövőben azonban terveink között szerepel egyféle állandó nyitvatartás kialakítása.